Πως να φτιάξετε διακοσμητικά φαναράκια για το σπίτι

Αρχικά θα χρειαστούν 6 μπουκάλια των 500ml, χρωματιστοί σπάγκοι, 6 led των 3volt, 4 μέτρα καλώδιο, 1 μπαταρία των 9Volt, αντάπτορα για τη μπαταρία προς καλώδια, κοφτάκι, ψαλίδι, αναπτήρα για τα καλώδια, πένσα, μονωτική ταινία, 1 λαστιχάκι και πολύ υπομονή.

Στο τέλος υπάρχει βίντεο με οδηγίες.


Πρώτα κόβετε και κρατάτε το πάνω μέρος του μπουκαλιού, κάνετε μια τρύπα στο καπάκι, περνάτε το σπάγκο και το βιδώνετε πάλι στο μπουκάλι αφήνοντας και τις δύο άκρες έξω από αυτό. Την ακριανή άκρη την τυλίγετε γύρω από το μπουκάλι και την άκρη της τη κολλάτε με μονωτική ταινία. Η πάνω άκρη είναι για να κρεμαστεί το μπουκάλι από ψηλά.

Στη συνέχεια,περνάτε τα λεντάκια και τα καλώδια από όλα τα μπουκάλια. Έπειτα, συνδέετε τρία μπουκάλια σε σειρά και τα αφήνετε στην άκρη για να κάνετε ο ίδιο και με τα άλλα τρία. Προχωρώντας ενώνετε τις δύο τριάδες με παράλληλη σύνδεση και στις δύο άκρες
που τα ενώσατε συνδέστε τη πυγή.
Προσοχή στη συνδεσμολογία!



Τέλος στηρίξτε κάπου τη μπαταρία.



Αν θέλετε να κάνετε διακόπτη, ανοίξτε το κύκλωμα στην άκρη της μπαταρίας και κρεμάστε δύο μακρυά καλώδια τα οποία θα κρέμονται και όταν θέλετε να το ανάψετε δεν έχετε παρά να τα ενώσετε.
Πολύ χρήσιμο είναι στις δυο άκρες που θα χρησιμοποιηθούν για διακόπτης να μπουν δύο συνδετήρες, οι οποίοι θα κουμπώνουν μεταξύ τους για να ανάβουν τα φαναράκια και θα χωρίζουν για να σβήσουν.

Σχόλια

  1. Φανταστικές ιδέες, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ! Εχω βρει ακριβως τετοιο στυλ στο σπιτι μου και κατι πανεμοργους καναπεδες που δενουν γαντι με το αυτα. απο εδω λεω να παρω https://e-metaxakis.com/esoterikos-horos/kanapedes

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου