Είμαστε και εμείς που μπορούμε να κοιμηθούμε οπουδήποτε.




Είναι κάτι άτομα που δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι αναίσθητα, χαζά ή πανέξυπνα. Σίγουρα τους έχεις δει. Είναι αυτοί που τη μια στιγμή είναι γεμάτοι ενέργεια και την επόμενη κοιμούνται. Δεν έχει σημασία που βρίσκονται, αν γίνεται σεισμός, αν βρίσκονται δίπλα στο ηχείο, αν ξαπλώνουν στη θάλασσα ή σε βράχο, αν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο ή σπίτι φίλου. Και μετά σκέφτεσαι πως μπορεί και κοιμάται έτσι, μέσα στο κακό χαμό, το άγχος και τη τρέλα. Μήπως είναι απλά αναίσθητοι και αδιαφορούν για τα πάντα γύρω τους; Μήπως είναι ένα πανέξυπνο κόλπο για να εξοικονομήσουν δυνάμεις για το υπόλοιπο βράδυ; Ότι και αν συμβαίνει έχουν την ικανότητα να κοιμούνται οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Και δεν έχουν καμία σχέση με τους γνωστούς υπναράδες που κοιμούνται με τις ώρες και ξυπνάνε πάντα μετά τις δώδεκα. Η δικιά μας κατηγορία είναι μοναδική, δεν έχει στάνταρ ώρες ύπνου, ούτε πέφτει για ύπνο κάθε βράδυ την ίδια ώρα. Είναι τα πιο You Only Live Once άτομα που υπάρχουν και έχουν το χάρισμα να κοιμούνται όταν δεν συμβαίνει τίποτα συναρπαστικό και έχουν πολύ ενέργεια τις υπόλοιπες ώρες για να διασκεδάσουν. Μερικές φορές σε τρομάζουν κιόλας. 

Τη πρώτη φορά που θα τους δεις να τους έχει πάρει ο ύπνος δίπλα τους θα το θεωρήσεις τυχαίο, ότι ίσως κουράστηκε ρε παιδί μου και ένιωσε οικεία κοντά σου. Όταν το δεις να συνεχίζεται, όμως, θα τους περνάς για αναίσθητους ανθρώπους που αδιαφορούν για τα πάντα. Και, όμως, αυτοί είναι η χαρά της ζωής.
Όσο και να χτυπιέσαι, να τους κοροϊδεύεις, να τους φωνάζεις για τα χάλια τους και να τους συμβουλεύεις να κοιμηθούν για να ξεκουραστούν πριν βγείτε, αυτοί πάλι θα κοιμηθούν και πάλι θα σου πουν την ίδια δικαιολογία " Δεν κοιμόμουν, λίγο τα μάτια μου ξεκούραζα".

Ότι και να λέμε, όμως, τους αγαπάμε....

Σχόλια